Полицейска фотография на Бил Гейтс, направена в полицейското управление в Албъкърки, Ню Мексико, където Гейтс е

...
Полицейска фотография на Бил Гейтс, направена в полицейското управление в Албъкърки, Ню Мексико, където Гейтс е
Коментари Харесай

Познахте ли този млад арестант? Днес всички ползвате неговото откритие

Полицейска фотография на Бил Гейтс, направена в полицейското управление в Албъкърки, Ню Мексико, където Гейтс е арестуван за пътно нарушаване, през 1977 година

Само 8 години по-късно той ще показа в Съединени американски щати своето изобретение, което трансформира света радикално.

Преди близо 40 години Microsoft пусна първата версия на Windows като правоприемник на MS-DOS, напомня OFFnews.bg.

Това се случи на 20 ноември, 1985 година.

Излизането на операционната система бележи края на една ера и началото на друга. Въпреки че за тези 30 години интерфейсът на Windows се промени доста, доста детайли са се запазили от първата версия - диалоговите прозорци, лентите за приплъзване, иконките, някои приложения като да вземем за пример Notepad и Paint.

След Windows 1.0 станахме неразделни с мишката. Командите трябваше да бъдат пишат в MS-DOS и да се оправиш с това се изисква някаква подготовка. След като операционната система на Microsoft стартира да поддържа мишка, процесът на взаимоотношение сред индивида и компютъра се промени фрапантно. 

Първата операционна система Windows през 1985 година изискваше 256 KB памет, графична карта и две дискети. Ако потребителят желае да ръководи няколко стратегии по едно и също време, било е належащо да добави и корав диск с 512 KB памет. Тези съществени характерности са единствено началото, после започна бързото развиване на персоналните компютри с едновременното развиване на софтуерните платформи.

Но ето как се ъпгрейдва Windows от първия до десетката:

Windows господства на пазара за лични компютри в продължение на 30 години и обстановката не се трансформира доста, макар известността на Linux и разпространяването на Mac-овете.

Едно показване на Windows 1.0:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР